Хю Хейдън

Арт инсталация в Ню Йорк напомня за различията в образованието

Четири тревни площи в Медисън Скуеър Парк в Ню Йорк сега са места на обширна и проницателна публична инсталация от художника Хю Хейдън. Инсталацията се нарича „Brier Patch“ и се състои от 100 малки обвиващи се бюра, подредени в спретнати решетки, напомнящи за начална класна стая. Всяка кедрова скулптура се отличава с безплодни, покрити с кора клони, които избухват от техните седалки или плотове, създавайки експлозия от крайници и клонки, които е невъзможно да се проникнат.

Метафоричните произведения говорят за несправедливостта на общественото образование и цитират присъщите бариери пред постиженията. Името на инсталацията препраща към заплетената маса от бодлива растителност, среда, която е гостоприемна само за някои.

Той също така се основава на историите на хитреца Br’er Rabbit, фолклорна традиция, която произхожда от Западна и Южна Африка, преди да бъде преопакована като историите за чичо Ремус на Джоел Чандлър Харис. В тези приказки заекът надхитрява враговете си и намира убежище в голяма степен недостъпен гъсталак.

В допълнение към „Brier Patch“, до 17 април в Маями може да се гледа Boogey Men на Хю Хейдън, самостоятелно шоу, отговарящо на културни проблеми и сурова политическа среда. Разгледайте повече от творбите на родения в Далас художник на неговия уеб сайт и Instagram.

Използвани материали: colossal

Авторски публикации 195

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре
error: Копи не е възможно!!!