COVID-19

COVID-19 или за възраждането на духа и креативността

Най-накрая Европа и светът се промениха. Откога се говори за нуждата от нов ренесанс на Стария континент. За щастие голямата промяна вече настъпи и е видима и с невъоръжено око.

Започва нова епоха в изкуството. Креативността на стрийтстайл културата е невъобразимо и умопомрачаващо развиваща се. Откога имаме нужда от нещо ново, омръзнало ни е да „дъвчем” за готите, хипарите, пънкарите и всички други вманиачени последователи на стилове. Отвори ни се тема за размисли и страсти за години напред.

Ако не беше COVID-19, да преобърне изцяло възприятията за “urban” мода, стил, креативност, иновативност и др., немислимо е как щяхме да потънем още повече в стереотипите. Невъзможно си беше да видиш някой на улицата с найлонова торба на главата или отрязана наполовина пет литрова бутилка от минерална вода. По-голяма възможност за преобразуване на света, не е виждана с десетилетия.

Нуждата от себе-изразяване и намиране на съмишленици с които да споделяме една и съща идеология се скатава във всеки от нас.

Навият стрийтстайл е тук, и се наблюдават крайно леви и крайно десни привърженици. Въпреки, че все още има групи от хора, които не могат да се откъснат от конвенционалното, влиянието си е влияние, модата си е мода. Очаква се вирусът да продължи още година или дори повече, кой знае, но промяната ще роди ново движение ако не в изкуството, то поне в модата- това е ясно.

Снимки: pexels

Авторски публикации 97

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре