Мюзикхоул театър Пловдив

Тя не е жена за „един мъж”! Гледайте спектакъла „ДАЛИ Е ЛЮБОВ“ на 1.03.23 в Дом на Културата „Борис Христов“

Facebook
Instagram
Linked In
Fb messenger
Follow by Email

Тя не е жена за “един мъж”, но не всеки може да се постави в нейната “перука” и да разбере ДАЛИ това Е ЛЮБОВ…

Спектакълът „Дали е любов“ проследява няколко човешки съдби в рамките на един ден. Интригуващ и завладяващ разказ, провокиращ зрителите да се замислят дали това е любов?! Подплатен с 14 танцови етюда, мултимедия и с над 30 участници, спектакълът е въздействащ не толкова с мащаба на сцените, колкото с емоционалните състояния, през които ще преминат зрителите. Да! Става дума за любов, но пречупена през призмата на различния поглед тя звучи понякога жестока, ранима, безсилна, неразбрана, изгубена, предадена, изоставена и … с въпросителна. Този спектакъл няма специални светлинни ефекти, защото сцените са на улицата, в къщите, в други сгради на града и там няма реално такива. Но има реални образи, емоции, преживявания, развръзки, жестокост, неразбиране и отречена любов. В главната роля- Виктория Николова!

„Този спектакъл не е само танцово-театрален, той е по-скоро емоционален!“ Николай Серафимов

„Мюзикхолен театър ПЛОВДИВ“ е регистриран през 1993г. в гр. Пловдив и представлява юридическо лице с идеална цел в обществена полза. Вече тридесет години, основната дейност на театъра е да работи с изразните средства на възможно най-много видове изкуства /театър, балет, пантомима, пеене и музика/. В танцовата школата по съвременен  балет към театъра, се обучават бъдещите участници в спектаклите, като това включва часове по класически, джаз и модерен балет.

Театърът е носител на: „Награда ПЛОВДИВ 2006, 2022“, „Награда на Гилдията на вариететните артисти 2022“, „Награда на СОЛИ 2021-2022“ Николай Серафимов-неговият учредител е с номинация за „Награда ИКАР 2023“!

Николай Серафимов е автор на редица танцово – театрални спектакли и мюзикъли, малка част от които са „БОХЕМСКА РАПСОДИЯ“ – 1993г. „пРЕСТИТУЦИЯ” – 1996г.; „КАБАРЕТО ПОД ТЕПЕТО“ – 1999г.; „ КЪДЕ Е ЛЮБОВТА” – носител на награда „ПЛОВДИВ 2006г.“

Серафимов има дълга и колоритна творческа биография. Започва да танцува на 20 години в единственото за онова време модерна танцова трупа „Ритъм“ с ръководител тогавашния солист на балета на Пловдивска опера, Валентин Костов. Много скоро става солист на трупата. Така от 1978 година той вече е познат и очакван изпълнител на пловдивската сцена. През 1983 -85 е ръководител на трупата, когато Валентин Костов напуска България. В последствие работи с Румяна Лазарова /ръководител на балета на Операта и Ели Костова /солистка/.  Организират гостувания в Холандия, Гърция, Чехословакия. Посещава курсове на холандски преподаватели по съвременен танц, балетни класове и уъркшопове.    През 1992г. танцово студио „Ритъм“ се разпада и през 1993г. той регистрира „Мюзикхолен театър Пловдив“, като първият му спектакъл е „ Бохемска рапсодия“ по QUEEN, с което прави заявка за един съвременен танцов театър. Професионалният му и творчески опит през следващите години бележи постоянен възход и новаторство.  Организатор, танцьор, хореограф, сценарист и дизайнер на сценични костюми, артистът прекарва дните си в непрестанно търсене и създаване на сценична магия. Режисьор на спектаклите е неговия колега и приятел Васил Караманлиев.

Повече за спектаклите и „Мюзикхолен театър ПЛОВДИВ“ може да намерите във FACEBOOK.

Мюзикхолен театър ПЛОВДИВ
Авторски публикации 249

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре
error: Копи не е възможно!!!