Осветена реплика на Луната на околосветско пътешествие

Мултидисциплинарният художник Лук  Джерам е създал няколко изискани копия на Луната, които в момента обикалят света като “Музей на Луната”. Проектът за луната е инсталиран на обществени места, вариращи от Китай и Финландия, до Обединените арабски емирства и Австралия, и е придружен от музика на композитора Дан Джоунс. Местоположенията варират и включват вътрешни и външни пространства, както и фестивали, за да променят умишлено интерпретацията и опита на проекта за зрителите по целия свят.

За да създаде големите осветени скулптури, британският художник използва огромен образ (почти 70 фута ширина) на луната, създаден от Центъра за науки за астрология на НАСА. Самото изображение е взето от спътник на НАСА, който носи Lunar Reconnaissance Orbiter Camera, който стартира през 2010 г. Всеки сантиметър от копията на Джерам представлява 5 километра от лунната повърхност.

Джерам споделя  изявление: “Тъй като пътува от място на място, тя ще събере нови музикални композиции и постоянно събиране на лични отговори, истории и митологии, както и подчертаване на последната лунна наука”. Тази информация е съставена от Музея на онлайн изследователската страница на Луната. Можете да разберете къде ще са следващата Луна на уебсайта на музея “ Музея на Луната”.

 

 

Източник: COLOSSAL

Авторски публикации 104

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре
error: Копи не е възможно!!!