The 75th Cannes Film Festival

The 75th Cannes Film Festival 2022

Церемонията по откриването ще бъде на 17.05, от 19:00 ч. и ще се излъчва на живо по France 2.

Всички събития на фестивала ще бъдат достъпни за всички чрез медийно партньорство с France Télévisions и Brut., което ще предложи широко медийно отразяване. Червен килим и стъпала, пресконференции, фото разговори и всички официални събития ще се излъчват на френски и английски на France.tv, Culturebox, Brut. Кан, YouTube, както и на официалния уебсайт на Festival de Cannes.

Церемонията по закриването ще се състои в събота, 28 май, от 20:30 ч. и ще се излъчва отново на живо по France 2 и всички международни партньорски платформи. Прожекцията на филма, носител на Златна палма, който ще бъде награден от журито, ще се излъчи в залата на Grand Théâtre Lumière Auditorium.

Актрисата Вирджини Ефира ще бъде церемониалмайстор и водеща на 75-то издание. Тя ще приветства на сцената на Grand Théâtre Lumière на Palais des Festivals журито, включващо Винсент Линдън като председател на журито заедно с Асгар Фархади, Ребека Хол, Ладж Ли, Джеф Никълс, Дипика Падуконе, Нуми Рапас, Йоахим Триер и Жасмин Тринка.

Един от акцентите на церемонията ще бъде присъствието на почетния гост на 75-ия фестивал, американския актьор, режисьор и продуцент Форест Уитакър, който ще получи почетна Златна палма.

Както и в предишни години, членовете на публиката ще могат да изживеят специалната вечер в близо 400 кина в цяла Франция – церемония по откриване и откриване на филм. Тази инициатива се управлява от Фестивала в Кан, заедно с France Télévisions, Националната федерация на кината на Франция и CNC.

След 11 дни фестивал журито ще раздаде наградите по време на церемонията по закриването. То ще се проведе на 28 май от 20:30 ч. и ще се излъчва на живо по France 2.

Филмът, носител на Златна палма, ще бъде показан в Grand Théâtre Lumière и ще доведе до края на едно запомнящо се издание.

Френският актьор Венсан Линдон ще бъде председател на журито на 75-ия фестивал в Кан. Заедно с осем членове на журито, актьорът, който спечели наградата за най-добър актьор през 2015 г., ще връчи Златната палма на един от 21-те филма в конкурса в събота, 28 май, по време на церемонията по закриването, която ще бъде излъчена на живо от France Télévisions и Brut.

Популярната индийска актриса и манекенка Дипика Падуконе също е член на журито.

Дипика Падуконе

 21-те филма от The 75th Cannes Film Festival, които се състезават за Златната палма тази година са: Светият паяк от Али Абаси, Завинаги млад от Валерия Бруни Тедески, Престъпленията на бъдещето на Дейвид Кроненберг, Тори и Локита от Жан-Пиер и Люк Дарден, Звезди по обяд от Клер Денис, брат и сестра от Арно Деплечин, Close от Лукас Донт, Armageddon Time от Джеймс Грей, Broker от Kore-Eda Hirokazu, Носталгия от Марио Мартоне, RMN от Кристиан Мунгиу, Триъгълник на тъгата от Рубен Остлунд, Решение за напускане от Парк Чан-Уук, Показване от Кели Райхард, Братята на Лейла от Саид Русте, Момче от небето от Тарик Салех, Съпругата на Чайковски от Кирил Серебреников, Умиротворение от Алберт Сера, Майка и син от Леонор Серайл, EO от Ежи Сколим Шарлот Вандермерш и Феликс Ван Грьонинген.

Авторски публикации 256

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре