феминистка

Защо е грозна феминистката и защо не харесва „Ергенът”. Клишетата с които живеем

Феминистката не е грозна жена, тя е умна жена, често, дори доста привлекателна и с образование и успехи зад гърба си. Феминистката би участвала в предаване със заглавие – „Как да спечелим жената”, не как да спечелим „Ергенът”. Как да спечелим сърцето на „жената“, която така или иначе е натоварената от собствената си природа, повече да дава отколкото да взима.

В дивата природа, все още мъжките индивиди се борят и се бият по-между си за да спечелят женските и тяхното внимание. В човешката реалност,  поради факта, че жените масово живеят потиснати от влиянието на околната среда(семейство; приятели; колеги; общество) и масово са недостатъчно образовани или начетени, се наблюдава промяна в поведението, породено от натиск и отчаяние. Данните от последното преброяване на населението в България през 2021 г  сочат, че жените са повече от мъжете.

Феминистката не е грозна, тя се противопоставя върху стереотипът, върху това как трябва да изглежда една жена, за да бъде харесвана. Върху захлупения капак върху жената, че тя трябва  да бъде перфектна домакиня, майка и „кукла барби”, която може да говори само ако и включиш On/Off бутона.  

Феминиската няма силикон, защото не приема експлоатация на жената само и единствено като сексуален обект и обект за разплод. Бори се за уважение и равноправие, работи в посока „приемане” на различията и разбиране, не унифициране. Основната идея е обединението на жените, на техните обществени и социални интереси и защитаването им, не тяхното разделение или съревнование по-между им.

Авторски публикации 199

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре
error: Копи не е възможно!!!