Море от мечти Мари Робес

„Море от мечти“- нов български роман от Мари Робес

„Най-ценното качество на един народ е любовта му към отечеството“. Тези думи на Атанас Буров срещаме в новия български роман „Море от мечти“, който е по книжарниците от 18 април.

Мари Робес е автор на книги за интериорен дизайн, издадени в Германия и Китай. „Море от мечти“ е заглавието на пърия ѝ роман, който излиза на пазара с каузата да възроди любовта на българите към собствената им родина.

Мари е следвала в Германия и САЩ, но се завръща в България, и тук ражда третото си дете. След престоя в родилното отделение, където цели четири дена е била единствена родилка, силно се натъжава от факта, че България се превръща в изчезваща страна. Стимулирана е от идеята, чрез романа ѝ, да промени решението на младите хора, които мечтаят да заминат в чужбина, за да намерят по-голям успех или щастие. Издава го сама и планира да го разпространи безплатно в българските училища и общности в чужбина.

В 192 страници, писани три години, на фона на едни от най-красивите и живописни български локации, романът преплита истории за любов, смелост и дързост. „Лек и многопластов, забавен и смислен, ухае на лято и се чете на един дъх.“ Сменя пред нас като на калейдоскоп Несебър, Велека, Созопол и Струмската долина. Озовававаме се на цветните тераси на Ботаническата градина в Балчик. Политаме с балон над залива на Албена. Улавяме дъха на Родопите. Разхождаме се по калдъръмените улички на Стария Пловдив.

Увлекателно и умело, са поставени вечните въпроси: Как да водиш смислен живот? Как да дръзнеш и да осъществиш мечта? И да свържеш мечтата с обичта към родината. Не спестява и сериозни теми – за мъжделеенето на духа, за обезлюдените села, за унищожаването на земята, за грабежа на българските златни залежи… Неусетно научаваме къде са лети лъвчетата за калпаците на априлските въстаници. От къде се виждат Родопите, Рила и Пирин едновременно. Кое цвете символизира силата на българския дух и не се среща другаде по света

Море от мечти Мари Робес
Мари Робес
Авторски публикации 363

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре
error: Копи не е възможно!!!