конкурс Арт-циклиране

Започва национален конкурс „Арт-циклиране“ за творби, произведени от селскостопански отпадъци

Започва национален конкурс „Арт-циклиране“, който търси точките на пресичане между изкуство и селско стопанство. В него ще се съревновават творби, произведени от селскостопански отпадъци.

Конкурсът е насочен към всички лица, включително и деца от цялата страна, като задачата пред тях е да създадат свое произведение от непотребни предмети или остатъци от фермата или селскостопанския двор и да направят представителна снимка или кратко видео на своето произведение. Няма ограничения във вида, размера, формата и изразните средства на предложенията – скулптура, композиция, картина, пърформанс и др.  Участниците могат да подават своите проекти от 5 юни до 5 август 2023 г. чрез сайта на конкурса https://cap.europe.bg/node/add/exhibition .

Победителите ще бъдат определени от компетентно жури, а „Любимец на публиката“ ще бъде избран чрез онлайн гласуване в периода 7 август – 21 август. Наградният фонд на конкурса е от общо 1000 лв.

В края на месец август ще се проведе изложба със снимки на участниците, а наградените произведения ще бъдат изложени в публични пространства в селски райони в България.
Организатор на конкурса е Информационна инициатива „Обща селскостопанска политика: Говори науката“, изпълнявана от Агенция Стратегма ООД с подкрепата на Генерална дирекция „Земеделие и развитие на селските райони“ на Европейската комисия.

конкурс Арт-циклиране

*** 

От началото на месец септември 2022 г. Агенция СТРАТЕГМА изпълнява информационна инициатива „Обща селскостопанска политика: Говори науката“, подкрепена от Генерална дирекция „Земеделие и развитие на селските райони“ (DG AGRI) на Европейската комисия. Информационната инициатива има за цел да повиши общественото доверие в селскостопанската наука чрез нейните открития и експертиза, основаващи се на данни и визия за развитие. 

На уеб страницата на кампанията http://cap.europe.bg   можете да намерите:

свободна дигиталната библиотека FarmLab, която съдържа текстови, аудио и видео материали (с възможност за сваляне като pdf) по ключови теми в модерното селско стопанство, свързани с глобалните тенденции на развитие, политиката на ЕС в областта на земеделието и животновъдството и научните постижения, които променят облика на фермерската професия и на селските райони. https://cap.europe.bg/taxonomy/term/2  

Агро подкаст „Какво прави науката за фермера?“, с гости утвърдени специалисти, изследователи и учени, практици. Осем епизода на подкаста можете да слушате на нашия уебсайт https://cap.europe.bg/bg/taxonomy/term/100  както и в SoundCloud, Spotify , GooglePodcasts

• Форум Отворена наука – три издания, две от които вече се проведоха в рамките на Международното селскостопанско изложение АГРА в гр. Пловдив и  на Национален младежки форум „Наука, технологии, иновации, бизнес“, организиран от Сдружение „Научно-технически съюзи с Дом на науката и техниката – Пловдив“ и Фондация Еврика.

Конкурс „Арт-циклиране“ за творби, произведени от селскостопански отпадъци (текущ)

Авторски публикации 400

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре
error: Копи не е възможно!!!