Последната цитадела

„Последната цитадела“- представление за алгоритъма на любовта

Премиера на 6-ти и 7-ми юни, 2024г., Галерия „Етюд“

На 6 и на 7 юни, 2024г., от 19:30 часа в Галерия „Етюд“ ще бъде представен новият моноспектакъл „Последната цитадела“ на режисьорката Дарина Стоименова – Stodarа, с участието на актрисата Грета Гичева.

„Последната цитадела“ е театрално представление, което изследва естетиката на изкуствен интелект, чиято задача е да изразява любов. Андроид в процес на обучение започва да демонстрира различни реакции, изчислявайки нуждите от любов на всеки отделен потребител. Данните, които андроида обработва са генерирани от алгоритъм, черпещ ресурси, оставени в глобалната мрежа от човеците – поп-културни символи, музика, жестове и предмети.

В началната фаза на обучение, роботът привлича потребителите по дразнещ и хирургически неемпатичен начин, но чрез натрупване на данни и асоциации, той започва да усъвършенства изразяването на любов.

През естетиката на изкуствения интелект (AI) представлението се пита как хората разпознават любовта, до каква степен нашата лична интерпретация определя дали я забелязваме в нечии думи, жестове и поведение. В крайна сметка, какво може да разбере един андроид за любовта? Ние готови ли сме да му вярваме?

Последната цитадела
Последната цитадела

Авторски спектакъл на Stodara и Грета Гичева

Режисура: Дарина Стоименова –Stodarа

Изпълнител/изпълнява: Грета Гичева

Сценография и костюми: Дарина Стоименова –Stodarа

Фотограф: Боряна Пандова – Буря

Авторски публикации 400

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре
error: Копи не е възможно!!!