Владимир Шунев художник

Галерия „Видима“ представя „Кратка почивка“- изложба живопис на художника Владимир Шунев

Известният художник наивист от Кюстендил Владимир Шунев ще представи своето творчество за първи път в Севлиево. Владимир Шунев е самобитен и самоук автор, с инженерно образование, но с душа на художник. Доказват го десетките му изложби, множество награди, обичта на публиката и неизчерпаемото му желание да рисува.

Владимир Шунев твори в своята област вече от 40 години и е един от ярките представители на наивистичното изкуство в България. Неговите творби се открояват и разпознават както по техника, така и по съдържание. В творчество му преобладават идилични пасторални пейзажи, вдъхновени най-вече от богатата и разнообразна природа на България, с нейните характерни географски особености. Авторът успява по един много красив и ненатрапчив начин да насели тези пейзажи с живот, да ги одухотвори и да ни въведе в едно паралелно на нашето време безвремие.

Владимир Шунев художник
Зима в Родопите 38-55

Владимир Шунев е роден в гр. Дупница. След своето дипломиране той живее и работи в гр. Кюстендил от 1987 г. От 1990 год. е художник на свободна практика, а от 1992 г. е член на Съюза на българските художници. Понастоящем председател на Представителството на СБХ за Кюстендилска област и на Групата на кюстендилските художници. Носител на няколко национални награди за живопис и една международна. Негови картини са притежание на „Софийска градска художествена галерия“, Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора“ в Кюстендил, в единствения по рода си в България „Салон на наивистичното изкуство“ в Белоградчик, а също така се намират в публични и частни колекции в множество български градове и десетки страни по цялото земно кълбо. Това ще бъде неговата 51-ва самостоятелна изложба.

Заповядайте за среща с художника Владимир Шунев и неговата топла, лъчезарна и зареждаща живопис на 25-ти Юни, вторник от 18:00 ч. в галерия „Видима“. Вход свободен.

Владимир Шунев художник
Следобедна дрямка 46-61
Авторски публикации 400

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре
error: Копи не е възможно!!!