Световния ден на интелектуалната собственост 26 април.

Онлайн игра „2 истини и една лъжа“ по случай Световния ден на интелектуалната собственост – 26 април

По случай Световния ден на интелектуалната собственост – 26 април кампанията IP Join организира играта „2 истини и 1 лъжа“ с награди! До 28 април всички на територията на България, Румъния, Португалия, Франция и Ирландия, които преминат през 5-те нива на играта, ще имат възможност да спечелят безжични слушалки и други предметни награди.

Регистрирайте се, приемете условията на играта и предизвикайте знанията си за защитата на интелектуалната собственост, индустрията на фалшификатите, уменията да се избират автентичните марки и стоки! Ресурсите в разделите Новини, Лица, Картинен речник, Влог, рубриката „Знаете ли, че“ на уебсайта на кампанията ще „подсказват“ на участниците в играта.

Шампионите по интелектуалната собственост играят за:

I награда: безжични слушалки

II награда: комплект, включващ тениска, несесер, значка и светлоотразителна гривна

III награда: комплект, включващ несесер, значка и светлоотразителна гривна

Период на играта: до 28 април 2024 г.

Участниците и победители в играта се съгласяват имената им да бъдат разпространени публично в социалните мрежи и на онлайн платформата. Екипът на кампанията ще се свърже с победителите за получаване на наградата чрез посочения имейл, с който са се регистрирали в играта.

Световния ден на интелектуалната собственост 26 април.

Световен ден на интелектуалната собственост – 26 април

Играта се организира по случай Световния ден на интелектуалната собственост – 26 април. Тази година той е посветен на иновациите и творчеството. Според проучване на възприятията на гражданите за интелектуалната собственост, публикувано от Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост (EUIPO), европейските граждани все повече осъзнават рисковете и последиците от купуването на фалшификати и достъпа до съдържание от незаконни източници.

80% от европейците са съгласни, че фалшифицираните стоки подпомагат престъпните организации и вредят на бизнеса и работните места. Двама от трима считат, че са заплаха за здравето, безопасността и околната среда. На национално равнище делът на потребителите, които съзнателно са купили фалшификати, варира от 24% в България до 8% във Финландия. Освен в България, съзнателно се купуват фалшификати над средното за ЕС в Испания (20%), Ирландия (19%), Люксембург (19%) и Румъния (18%).

Играта е част информационна кампания в подкрепа на интелектуалната собственост IP Join. Инициативата с онлайн съдържание и със събития на живо в 5 европейски държави цели да стимулира младежи на възраст от 15 до 24 г. да придобият знания за интелектуалната собственост, за индустрията на фалшификатите, умения да избират автентични марки и стоки. Уебсайтът предоставя разнообразна информация в разделите Новини, Лица, Картинен речник, Влог, рубриката „Знаете ли, че“ на уебсайта ни, игри.

През лятото предстоят участия в младежки събития в България и Ирландия. Снимки и видеоматериали от досегашните събития могат да бъдат разгледани на уебсайта и в YouTube. Кампанията се осъществява от Агенция СТРАТЕГМА ООД с финансовата подкрепа на Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост (EUIPO) в пет европейски държави – България, Румъния, Португалия, Франция и Ирландия. Присъединете се към нас в социалните мрежи!

Facebook: https://www.facebook.com/IPJoin.eu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCjbynrsYlJ7O2clnz6CNs2g

Instagram: @ipjoin

Авторски публикации 363

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре
error: Копи не е възможно!!!