Борко Ангелов

Борко Ангелов и „Любовен оксиморон“. Ученик издава любовна лирика

Борко Ангелов е на 18 години , ученик в 12 клас в ЕГ „Иван Вазов“ гр. Пловдив. През 2019 г. участва в онлайн конкурс за поезия „Поезията за всеки, остава тя навеки“, организиран от „Младежка Медийна Група“. В конкурса читателите гласуват за любимите си стихове. Трите стихотворения, с които участва „Най-истинските чувства“, „Снимки“ и „Как може винаги да си такава“, заемат първите три призови места. Любовта си към литературата изразява в своите стихотворения, а понякога и в проза.

„Любовен оксиморон“ е неговата дебютна стихосбирка. Вярва, че мечтата на един автор се сбъдва, когато пише с любов. Стихосбирката му носи заглавието на едно от стихотворенията в нея, което разсъждава върху любопитен парадокс в любовта. Тя отразява емоциите от живота, света, любовта и приятелството, които досега е събрал. Въпреки крехката си възраст, Борко пише за любовта, приятелството, родината и търсенето на смисъла в човешкия живот. Теми които лично спред него докосват всички читатели. Често участва в различни конкурси, като същевременно с учението се занимава и с преводаческата дейност. Превежда от английски, руски и хърватски език, като понякога пише и на тези езици.

Лично нас, ни изумява факта как 18-шен ученик казва „В любовта няма данъци, утежнения, договор или мита“… 🙂 В случея не е важно опитът ли „говори“ или по-скоро липсата му, важното е, че за любовта, за жените трябва да се пише, да се пее, да се свири и още… Избрахме да поздравим дамите за 8-ми март с малко от любовната лирика на Борко Ангелов.

„Най-истинските чувства не мълчат.
Най-истинските чувства се признават.
Може би понякога горчат,
но казани на глас, си заслужават.

В това се крие цялата сърдечност.
Най-истински, ти знаеш, ги наричам,
защото с тях секундите са вечност –
вечността, в която те обичам.“

„Ако има една любов,  то нека тя бъде оная, която остава в живота ни

единствената докрая, която надвива времето и безмилостната му стража,

която не може да бъде друга, освен да е наша, която над всички остава

и с всяка ще се пребори, с която нощем си шепнем, когато ни се говори.“

Борко Ангелов
Авторски публикации 205

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре
error: Копи не е възможно!!!