Даниела Стойкова

Даниела Стойкова представя онлайн изложба – „Есенна романтика“

Онлайн  арт галерия “Даниела Стойкова” представя онлайн изложба живопис – „Есенна романтика“, 25.11- 18.12.2021

На 25 ноември, в разгара на есента и деня на св. Климент Охридски се открива онлайн изложбата „Есенна романтика“ от вече познатия на публиката български художник Даниела Стойкова.

Даниела Стойкова е млад български художник. Родена е гр. Нова Загора през 1990г. Занимава се с изкуство от дете, задълбочавайки познанията си в областта на рисуването като студентка в „АМТИИ“ Пловдив. Има участие в многобройни самостоятелни и колективни изложби в България и Италия. Член е на дружеството „Арте ад Арона“.

Името на изложбата „Есенна романтика“ разкрива темата и подсказва, че с тази изложба ще може да се насладим на прекрасни и романтични есенни градски пейзажи.

Основен мотив в настоящата картинна експозиция е темата за любовта и пътя към това извисено състояние на духа, в което човек обича другите и себе си.

 Любовта е въображаем мост между хората и осъществява духовната връзка между човек и природата. Когато човек обича, целият свят се оцветява в нови багри, подобно на есента, когато всяко листо се превръща в цвете. Тогава той е вдъхновен за творчество и е способен да направи всичко, да се изправи пред всяко препятствие. Любовта има по-велика и дълбока вътрешна проява от това, което се показва външно. Това е състояние на духа, при което човек се намира в най-естественото и извисено състояния на своята същност – любов към себе си, към другите хора, към природата и към света. ДС

 Достигането до това състояние е своеобразен път, по който всеки един от нас върви, затова важен елемент в настоящата изложба е пътят. Образите в картините не са статични, а са винаги в движение, динамични, устремени към светлината.

Маслените картини от изложбата „Есенна Романтика“ са вдъхновяващи интерпретации на един от най-красивите сезони в годината – Есента. Творбите и образите в тях са стилизирани, експресивни, изпълнени с ярки образи и емоции. Реалността в пейзажите е представена от субективна гледна точка, за да постиганеемоционален ефект. В творчеството си Даниела Стойкова се стреми да докосне хората с позитивна емоция и да създава картини, които оставят усещането за любов, хармония и уют.Тя поставя акцент върху изобразяването на светлината и отражението ѝ в мокрите градски улици, с оригинална техника и стил, които са ясно разпознаваеми от публиката.

Изложбата включваобщо 16 маслени платна и може да бъде разгледана онлайн в сайта на галерията:

www.dstoykova.com

Даниела Стойкова

Авторски публикации 191

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре
error: Копи не е възможно!!!