“Младежко сдружение-България” и Столична библиотека организират камерен концерт с премиерни изпълнения на музика от Георги Попов

На 23 юни, четвъртък, от 18.30 часа в Мраморното фоайе, 1 етаж на Столична библиотека, площад “Славейков” 4, “Младежко сдружение-България” в партньорство със Столична библиотека организират камерен концерт с премиерни изпълнения.

Библиотеките са изпълнени с благодатни енергии. В това извън-храмово свято пространство “Колегиум ОСАННА” ще изпълни за първи път произведения на композитора Георги Попов, полагащи основите на един своеобразен музикален Пантеон. Ще прозвучат четири малки кантати за пиано и гласове по стихове на Иван Вазов. От “Епопея на забравените” – “Раковски” (с фрагмент от неговото “Символ верую”), “Левски”, “Паисий” и от “Тъгите на България” – “Лейди Странгфорд”. За първи път ще прозвучат и 12 клавирни миниатюри, както и малка кантата върху един от първите анонимни поетични текстове в българската литература “Похвала за цар Симеон”.

„Колегиум ОСАННА“ се състои от певци и инструменталисти от различни възрасти и националности, които създават и изпълняват старинна и съвременна духовна музика.

Изпълненията на музикантите във Виена, Париж, Москва, Рим, Белград, София, Солун и много други, сред които участието на 28 и 29 юни 2019 г. в празничните богослужения в Базиликата „Св. Петър“ във Ватикана, винаги са предизвиквали неповторими и незабравими духовни преживявания сред слушатели от цял свят. 

В тази програма Колегиум ОСАННА е в състав:

д-р Елица Христова – диригент, пианист; Георги Попов – композитор, баритон; Олга Цветкова – сопран; Боряна Терзиева – мецосопран; Борис-Михаил Попов – бас

Концертът е със свободен вход и е част от поредица концерти, организирани по проект на “Младежко сдружение-България” Невидими пространства и форми,  в партньорство с много библиотеки в страната.

Следващият концерт е на 28 юни, вторник, от 19.00 часа в Народна библиотека “Иван Вазов”, Пловдив.

Събитията се реализират с финансовата подкрепа по програма „Музикални инициативи I“ ’21 на Национален фонд „Култура“.

За още актуална информация относно предстоящата програма, следете Колегиум ОСАННА в социалните мрежи www.facebook.com/bgcollegium   

Авторски публикации 199

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре
error: Копи не е възможно!!!