нова асоциална поезия

Диагноза поезия в брой 34 на списание „Нова асоциална поезия.”

На 25.09 в столичния клуб „The Steps” празнично ще се отбележи издаването на брой 34 на списание „Нова асоциална поезия”. Списанието функционира като свободна творческа сцена за професионални писатели и любители на поезията. Канал за комуникация и обмен на информация, между свободно пишещия и самостойно търсещия читател.

“Ние възкресяваме автора, за да убием твореца. Ние пишем асоциална поезия, за да се самоубием като поети. Ние се отчуждаваме от производителите, работниците и продуктите на изкуството. По този начин спасяваме себе си.”

Концепцията зад “Нова Асоциална Поезия” е  тясно свързана с идеята, че всеки, който изпитва нужда да се занимава с литература, трябва да има възможността да представи своите произведения в отворена и приемаща общност, която да даде отзив и критическа оценка в рамките на пространство, което нито промотира “бързото писане” и т.нар. мейнстрийм литература, нито се крие зад фасадата на елитарността и снобизма. От тази гледна точка, списание „Нова асоциална поезия” обещава да се превърне в крайно популярна дестинация за всеки, който вижда писането като неотменна част от живота си и цени факта, че за разлика от повечето специализирани литературни издания, броевете на „Нова асоциална поезия”, са отворени и за сериозни писатели, и за непрофесионалисти. Редакторският екип не дискриминира между тези две групи, тъй като смята, че всеки, независимо от неговото образование, професия и местожителство има правото на достъп до платформа, която му дава шанс да намери своята публика.  Списанието се публикува на всеки два месеца, от първо до петнадесето число и всеки, който има желание, може да изпрати свои текстове на  и-мейл: [email protected]. Редакторският екип се състои от: Александър Арнаудов, Ана Цанкова, Александър Иванов, Божидар Пангелов, Васил Прасков, Весислава Савова, Ива Спиридонова, Ивона Иванова, Ружа Матеева.

 За новия брой на списанието редакторите асоциално отбелязват:

“Апокалиптичната есен настъпи и остави живота ни без продължение. Мъртвите са винаги будни в постреалността на септември. Идваме по тъмно, докато дърпаме спусъка на спасението. Оцеляваме втора година в пандемията и отчитаме новозаболелите с диагноза поезия в брой 34 на списания Нова асоциална поезия.”

Ако апокалиптичната естетика на горните редове резонира с вас, ще се радваме да се срещнем и на живо отвъд смъртта и спасението на някое от нашите литературни четения. Следващото наше “тъмно събитие” ще се състои съвсем скоро и екипът ни отпраща следния нихилистичен призив към всички изчезващи видове:

“Страхът управлява мислите и телата ни. Сълзите на облаците тежат на гроба ни. Смъртта протестира в постреалността. Започваме рекламната кампания на живота и слагаме втората доза поезия, за да станем изчезващи видове. Покажете ни, че светът не е празен на 25ти септември от 19:00 часа в The Steps, вход – свободен”.

Водещи: Алекс Арнаудов и Стефан Гончаров; Музика: Рона от flowers in a sink; Фотограф: Дан Илиев

Благодарности, Стефан Гончаров „Нова асоциална поезия“

нова асоциална поезия
Авторски публикации 400

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре
error: Копи не е възможно!!!