шоколатиерът Деница Андонова

Шоколатиерът Деница Андонова за сладките неща в живота

Сладки приказки и размисли за геройските пътища по които продължаваме да вървим с Деница Андонова, собственик на шоколатиерско ателие Chocolateria D

“Нежен…топящ се в устата…експлозия от вкусове…емоция…прилив на щастие…покачване на адреналина..сърцебиене…или строг, сериозен с твърд характер…изгарящ…пиперлив…неустоим…съблазнителен …греховен …
Най-добър приятел, който винаги ще те утеши…няма да задава въпроси и е там винаги, когато имаш нужда…
Или изневеряваш…на него…на нея…на себе си…с него…Това е негово Величество шоколадът!”

Да бъдеш, или да не бъдеш“, нали сте чували този екзистенциален въпрос. Най-голямата житейска драма на героя. През последната пандемична година навярно много от нас се загубили, не само себе си, а цялата си творческа концепция и илюзорна представа за личността и живота си…Но най-важното е, въпреки ограничаващата ни среда, да продължаваме да бъдем и да не забравяме, че всичко може да се случи, ако излезем от черупката на посредствеността и намерим сили да отстояваме себе си…

Шоколатиерът Деница Андонова е на 34 години от град Кюстендил, дъщеря на художник и учител. Избрала е да се отдаде на сладката страна на живота, и в буквален и в преносен смисъл, тоест да бъде шоколатиер. Избира да бъде щастлива като прави това което и харесва; това което я вдъхновява и окрилява всеки ден.

Според нея от шоколада не се пълнее, той бил храна за душата, не за тялото. Творчество с четки потопени в шоколад и масла, малки картини с вкус и аромат…  Работи с висококачествени материали-белгийски шоколад и изработва шоколадови пралини; бонбони; шоколади; торти и други изделия. Съобразява се с вкусовете и предпочитания на клиентите си, като има и Веган серия. Бонбоните, които прави са с изцяло персонален дизайн, пълнеж и кутии.

“Всеки един бонбон го изрисувам или изписвам по отделно; детайлите в света на шоколада са много важни. Шоколадът сам по себе си трябва да се темперира, за да може да се работи добре с него и да бъде устойчив. Това, което получават клиентите ми не е просто „бонбон”, това е малка част от сърцето ми, която аз влагам всеки път когато работя.
Страст…енергия…любов! “

шоколатиерът Деница Андонова
шоколатиер Деница Андонова

“Безброй са ползите от шоколада! Особено сега в тези тежки времена, когато хората са изплашени, отчаяни, депресирани и раздразнителни; имате все повече нужда от утеха…спасение…повдигане на духа…в делничните дни. Едно парченце качествен шоколад може да направи чудеса!
Навремето това е било “храната на Боговете” и не случайно. Има легенда, която гласи,че именно какаовото зърно е попаднало на Земята от Рая, с лечебна и изцеляваща цел, давайки сила, мъдрост и енергия.
Вярвало се още, че при консумация на шоколад или така свещената какаова напитка ( какаови зърна, подправки и мед), можеш да получиш видение или прозрение за бъдещето си и скритите ти подтиснати желания да станат реалност.
Естествен афродизиак и антидепресант; повишава нивата на серотонина-синдрома на щастието; успокоява напрежението; действа на нервната система; отпуска те и много още.
Мисля, че в днешно време всеки от нас има нужда от минута покой и качествена наслада за душата, която шоколадът може да ни даде.”

шоколатиер Деница Андонова

Въпреки, че пандемията не я подминава и се налага да затвори прекрасното си ателие в центъра на гр. Пловдив, продължава да работи от вкъщи докато отмине неприятната за всички ситуация. Колкото и клиширано да звучи вярва, че най-доброто тепърва предстои и не спира да прави планове и да бъде себе си…


“Животът е кутия шоколадови бонбони…
Никога не знаеш какъв ще ти се падне..какво ще се случи след минута…
Ние всички си правим планове, но … Един път е сладък, друг път пиперлив…  “That’s life…!” 
Сега е световна пандемия, утре е мистерия..
Затова носи си хубавите дрехи, обкръжи се с хубави хора , защото заедно сме по-добри, вярвай в утрешния ден, не спирай да обичаш и да твориш! Продължаваме да темперираме!”  

Авторски публикации 97

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре