Даниела Стойкова

Даниела Стойкова представя нова онлайн изложба „За дамите с любов“

Facebook
Instagram
Linked In
Fb messenger
Follow by Email

Онлайн  арт-галерия “Даниела Стойкова” представя виртуална пролетна изложба на картини с цветя, под надслов „За дамите с любов“. Тя е посветена на месеца на жената – март (международния ден на жената) и на настъпването на първа пролет.

В началото на месец март ще бъде открита онлайн изложба „За дамите с любов“ от художничката Даниела Стойкова. Поводът е красивият и нежен месец на жената – март. Тя е посветена на празника на всички дами „8 март“ и на настъпването на пролетта.

Изложбата  „поднася“ букет с цветя на всички дами под формата на картини с маслени бои.

В изложбата ще се насладим на свежи и ярки пролетни картини: натюрморт, цветни букети и абстрактни картини с цветя, които поднасяме в знак на почит към българските жени и най-вече към нашите майки, баби и роднини, които заслужават безкрайно уважение и любов. Изложбата е посветена също така на българските учителки, лекарки, медицински сестри, спортистки и на великите жените от нашето минало и история!

А нежните картини на цветя по традиция са свързани с имената на българките: Теменужка, Роза, Лилия, Маргарита др. Всяка една картина с маслени бои представя различно цвете, по абстрактен или експресивен начин. Акцент в изложбата са картините с лалета, теменужки, кокичета, нарциси, божури, люляци, макове и слънчогледи, а на своята майка – Лилия, художничката Даниела Стойкова поднася букет под формата на картината с лилии“Оранжево настроение“.

Никога не трябва да забравяме, че жените са като цветята – нежни и истински, успяващи винаги да разцъфнат и да покажат най-красивото от себе си. Те са едновременно и уязвими, и изключително силни и приспособими. Всяка жена е като картина с цветя: уникална и прекрасна, носеща цвят и красота в живота. Затова жената и цветята биха могли да украсят дори и най-безличното и семплокътче на света!

Чрез творбите си с маслени бои художничката Даниела Стойкова се стреми да зареди хората с позитивна енергия, с ярки цветове и красиви форми. Картините са пъстроцветни, релефни и запомнящи се, създават пролетно настроение и усещането за топлина и хармония. Те се отличават с оригинален и разпознаваем от публиката стил. Всички картини от изложбата са ръчно рисувани чрез пастозна техника с наслояване на боите с шпакла върху платно, което ги прави силно релефни. 

Изложбата включваобщо 30 маслени картини с цветя и може да бъде разгледана онлайн в сайта на галерията: https://dstoykova.com/izlojba-za-damite-s-lubov/ 01.03 – 01.04. 2022 г.

„След жените, цветята са най-очарователното нещо, което Бог е дал на света“ Кристиан Диор.

Даниела Стойкова
Даниела Стойкова
Даниела Стойкова
Авторски публикации 319

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре
error: Копи не е възможно!!!