парк галерия оригиналите

Парк-галерия „Оригиналите”-природа и изкуство

Facebook
Instagram
Linked In
Fb messenger
Follow by Email

Извънредното положение приключи, пандемията отмина, пуснаха ни да напуснем прага на собствения си дом и да разширим комфортната си зона 🙂 и сега накъде?

Интересен е фактът, че благодарение на създалата се ограничаваща свободите ни ситуация, мнозина преоткриха разходките сред природата като жизнено важни за човешкия вид и неговото оцеляване.

Ние се сещаме за още един жизнено важен елемент, който трябва да се вземе под внимание-изкуството!

Затова Ви предлагаме две в едно, нещо екстраординерно и може би единствено по рода си, не само в България, а може би и в световен мащаб- и това е Парк-галерия „Оригиналите”.

Разположена на 68-я км посока София-Варна на автомагистрала „Хемус”, Парк-галерия „Оригиналите” изненадва с  двадесет декара открита площ, и представлява постоянна експозиция от пластики на световно популярния скулптор Павел Койчев.

Павел Койчев е роден през 1939г. в град София. Завършва специалност  „Декоративно монументална скулптура” в Художествената академия в София. Носител е на множество награди и представя изложби в цял свят. През 2013 скулптурата „Виолетовата биволица”(направена от върбови кори) участва на международното биенале във Венеция.   

Галерията разполага с 50 модела от които се изработват калъпи за отливане от бронз. Експонирано е почти цялото творчество на Койчев, от началото на свободната му практика през 1967г. до 2014г.

„Най-честният отговор е, че не ме интересува съдбата на човечеството. Или по-скоро – интересува ме дотолкова, доколкото се пресича с моята съдба. Но все пак мисля, че съм грижлив към бъдещето на света. Поне се опитвам да не го замърсявам с неща, направени от трайни материали. Представете си само колко много глупости вече са направени и оставени. Това не е нужно, това е боклук – тази прекалена многотия от предмети. Не може да има 50 вида четки за зъби и още толкова вида клечки за зъби. Това уврежда хората, отдалечава ги от смисъла на явяването им на този свят. Затова уважавам нетрайните материали. Не защото са евтини, а защото са преходни – подвластни на цикъла на раждане и умиране – като всичко в природата.”- Павел Койчев за OFFNews.

Ако не си падате по галерийния туризъм и неговата помпозност, но обичате изкуството и нямате нищо против да приключенствате, като се потопите в света на един творец-това е Вашият шанс…

Павел Койчев с „Виолетовата биволица“
парк галерия оригиналите
парк галерия оригиналите

Авторски публикации 319

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре
error: Копи не е възможно!!!