Диана Dezir и изложбата „Интуиция“ в АРТ КЛУБ & ГАЛЕРИЯ „САВОВ“

Facebook
Instagram
Linked In
Fb messenger
Follow by Email

На 11-ти май,18:30ч., в Арт клуб & Галерия „Савов“ – се откри втората самостоятелна изложба на художника Диана Dezir в град Пловдив.

„Интуиция“ е втората ми самостоятелна изложба в Пловдив. За мен е огромна чест и удоволствие да гостувам отново тук. Обичам Пловдив, винаги се чувствам у дома си. Одухотвореността и цветността на хората тук е докосваща“.

Диана Димитрова -Ривера / Dezir е родена през 1982 г. в гр. Дупницa.
През 2003 г. завършва педагогика на изобразителното изкуство и труд и техника в Педагогически колеж „Св.Иван Рилски“- гр. Дупница / клон на ТУ- гр. София. В същата година продължава образованието си в ТУ – гр. София, специалност Инженерен дизайн.
2012 г. е преломна в живота на Диана. Тя отново се събира с четките и платната, осъзнавайки, че това е призванието ѝ и пътят, по който иска да върви. Дава му и име – „Път към себе си“.

Dezir e творчески псевдоним, означаващ желание. Желание да обагря всичко, до което се докосне. Желание да вдъхновява, да кара хората да се усмихват, и да твори един по-красив и добър свят. Диана работи предимно в областта на живописта, но е търсач и експериментатор: „Рисувам предимно маслена живопис, но не се ограничавам и често експериментирам с техники и материали без да спазвам условности и коловози„. 

Платната на Dezir са многопластови с ясно изразен стил. В тях намираме потвърждение, че изкуството не се нуждае от форма, а от чувство. Самата тя вижда безчет интерпретации на една и съща работа и това я радва. Според нея, когато изкуството провокира мисъл, чувство и емоционална багра, то е изпълнило своята роля. Вярва, че чрез него невидимият свят на идеи и вдъхновение достига до хората и засява своите семенца-послания, трепети и надежди.

„Интуицията е тема, която будно ме вълнува. Тя е Тихият глас, който винаги ни води в правилната посока. Дар, който трябва да ценим и развиваме. Гласът на Бога. Всички творби 33 на брой в предстоящатата ми изложба са плод на интуитивни трансцендентални пътувания. Моментът в, който заставам пред бялото платно тръпнейки в очакване да се роди незримото е поезия. Пресъздавам свободата в общението с душата ми и я обличам в цвят. Всяка картина има своя история, която разказва на съзерцателя. За Всеки наблюдател тя е различна.“

Обръщам специално внимание на картината „Трансформиране на болката“ една от най – новите ми рожби. Рисувах я в момент на тежко житейско изпитание. Но, когато тя се изливаше върху платното усещах единствено лекота и вътрешен мир. Знам, че творчеството има целебна сила и въздейства, както на творящият, така и на пространството, като цяло.“

Диана Dezir

Друга любима работа от предстоящата изложба е „Мъдростта на времето“ – която всъщност е препратка за размисъл. Често делата на хората, които считаме за погрешни са необходимост в житейския път, за да се придобие онази опитност, която след известно време ще се трансформира в мъдрост.

„Човешки взаимоотношения“-също нова и интересна интуитивно изпята. На пръв поглед лабиринт и труден ребус, а същевременно в идеална хармония спрямо цялото. Няма нищо случайно и във Вселената винаги цари порядък независимо дали ние го разбираме.“

„Вдъхновението е навсякъде. А най – висшата създаваща сила е любовта във всичките й измерения!“ Диана Dezir

Авторски публикации 249

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре
error: Копи не е възможно!!!