ELENA ART FEST

ELENA ART FEST. Уъркшоп „Дървото е живот“ 02-05 юни 2022

ELENA ART FEST е първото по рода и мащаба си арт събитие, организирано в гр. Елена и включващо няколко дейности на изкуствата, съпътстващи културни и образователни прояви.

ELENA ART FEST се организира в периода 02 – 05 юни 2022 г. и е под надслов „Дървото е живот“. Проявата е тематично обвързана и със Световния ден на околната среда – 5-ти юни. В частта „арт“ място намират пленер по дървопластика, пленер по живопис и два уъркшопа – по калиграфия и мозайка. Всички прояви протичат под мотото „Дървото е живот“.

В пленера по дървопластика се включват творци с множество изяви, като по-голямата част от тях са представители на град Елена и околността. Творбите ще обогатят градската среда на Възрожденското селище.

Пленерът по живопис „Култура във вечността“ вече има няколко самостоятелни издания, но тази година е включен в програмата на фестивала. В него ежегодно участват творци от град Меджидия, Румъния, които претворяват китна Елена заедно със свои колеги от България. И тази година традицията ще бъде продължена.

ELENA ART FEST

Вече будят интерес двата уъркшопа на фестивала – по калиграфия и мозайка. В тях се включва тридневна програма, в която участниците ще научат повече за тези два жанра, ще сътворят своето произведение и ще получат ценни менторски съвети от утвърдени творци и преподаватели във Факултета по изобразителни изкуства към Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“. В тридневния курс се включва още обзорен пешеходен тур, представящ забележителностите на град Елена и пешеходна еко-разходка. За уъркшопите се изисква предварителна заявка и внасяне на регистрационна такса.

Пленерът по дървопластика „Дървото е живот“ ще бъде основна проява в рамките на Елена Арт Фест. В него, на живо пред посетителите, своите произведения ще извайват изявени творци с креативни виждания и интересни хрумвания за света около нас.

ELENA ART FEST

Творците от всички арт-прояви ще работят върху своите произведения в рамките на три дни пред очите на жители и гости на града. Всички арт-произведения ще вземат участие в изложба на 04.06.2022 г., която ще се състои на открито в двора на Художествената галерия на Елена.

ELENA ART FEST се организира в партньорство с катедра „Туризъм“ при Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“, а стажанти от специалността взимат участие в организационните и маркетингови дейности на проявата, както и в работата на терен.

Любителите на изкуствата в неговите жанрови разновидности, всички, които обичат да се забавляват, както и тези, които искат да научат нещо ново от лекциите и да се, включен в събитието могат да очакват програмата скоро – ТУК

Запишете се за участие ТУК

Авторски публикации 395

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре
error: Копи не е възможно!!!