пленер

Габриела Жекова и Пепа Василева проведоха 40-ти юбилеен пленер „Приятелство без граници“ в Гърция

Facebook
Instagram
Linked In
Fb messenger
Follow by Email

В Палио, Кавала се проведе 40-ти юбилеен международен пленер „Приятелство без граници“, организиран от Габриела Жекова и Пепа Василева , с любезното домакинство на Василис Пехливанидис, Anestis Appartments.  В пленера участваха:  Айнур Каплан, Александър Телалим, Габриела Жекова, Клементина Манчева, Мариана Матева, Симеон Кръстев, Валя Телалим, Василка Сотирова, Зивер Каплан.

Творците създаваха красота , вдъхновени от пролетното вълшебство на мястото. Артистичната група посети Кавала и забележителностите в района, красивите плажове на Палио, малките пристанища, заливи, белите църкви.  Пролетно събудилите се цветове навсякъде бяха истинско вдъхновение за творците.

Габриела Жекова е завършила Д М У „Л.Пипков“ и Д М А „Панчо Владигеров“- София. В БНТ е тонрежисьор 36 години; Екс Председател на гилдията на звука- „Асоциация Звуково оформление“; Член е на СБЖ. Един от тонрежисьорите и режисьорите на дублажа в тв7 , няколко години до 2014г.; Като художник има над 15 самостоятелни изложби, както и авторски филми от пленери ,които е организирала у нас и зад граница. Нейни картини се намират в частни колекции в България, Гърция, Турция, Германия, Австралия, Франция , Америка, Австрия . С нейни творби е илюстрирана стихосбирката на Пепа Василева „ Огледало“ . Габриела работи усилено за културен мост на приятелство, обмяна на опит и идеи, както в България, така и в чужбина. Интегрира чрез арт-пленерите си хора в неравностойно положение, любители художници и професионалисти. Чрез поезия, музика и картини събужда духовната светлина във всеки участник. Урежда гостуването на творците в медиите, стимулира талантите, поощрява по различни начини техните творчески търсения. Организира им общи изложби.

Габриела споделя : “ Като на сън мина този мой 40-ти арт пленер в Кавала! Красотата на града, морето, забележителностите, таверните, кафенетата, емоциите от приятелските ни срещи, песните, китарения звън и танците, които ни съпровождаха… всичко това не можеше да не се „излее“ с бои върху платната ни! Радвам се, че отново събрах прекрасни художници от България и Турция, а поканата дойде от Гърция! Истинско приятелство без граници! всички бяхме като едно голямо международно семейство!

За домакина ни този пленер бе предизвикателство и вълнение! За нас с дъщеря ми Пепи, бе радост и щастие! За 40и път показахме извън нашите граници какво чудо е артиста! А всички художници ме развълнуваха с изненади и подаръци, а Пепи – с шапки за всички, с логото ми, чийто автор е Иван Яхнаджиев! До нови срещи приятели!“

Пепа допълни : “ Възхищавам се на Габи за енергията и отдадеността. 40 пленера са нещо значимо . Да събереш талантливи художници, да октриеш домакини -отворени към изкуството, да организираш програма – интересна, вдъхновяваща, забавна… Много съм научила от мама и надявам се , че и за допринясям в организацията с моите умения. Тези събития са истнско зареждане – емоционално, духовно, интелектуално. Срещите ни са оазис на творчество и приятелство. Дано има повече хора, които да разбират коко важно е изкуството за оцеляването ни като човеци. На Габи пожелавам здраве и още много енерия за нови арт приключения!“


Авторски публикации 338

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре
error: Копи не е възможно!!!