Прераждане Мюзикхолен театър

“Прераждане“- танцово – театрален спектакъл от Мюзикхолен театър ПЛОВДИВ на 18.03.23 в „Борис Христов“, Пловдив

Facebook
Instagram
Linked In
Fb messenger
Follow by Email

„Прераждане“ – носител на награда „ПЛОВДИВ 2022г.“, “Награда на вариететните артисти” и предложение за номинация за „Икар“.

„Прераждане“ разказва за любовта между амазонка и римлянин, които се прераждат през вековете, в опити да изживеят живота си заедно. Преминавайки през няколко прераждания, те достигат до нашето съвремие, в което най-накрая намират начина да бъдат заедно, без да бъде погубен техният живот.

Очаква ви зрелищно представление с над 30 участници, 17 танца, динамична хореография и осветление, 8м. на 3 м. LED екран и използвано максимално мултимедийното въздействие, създаващо впечатлението за „жив“ филм. Час и 40мин. една приказно-фантастична история, наситена с драматични моменти, епична музика, светкавични промени на сцени, разнообразие от танцови стилове и символика, неочаквани обрати и визуални ефекти. „Прераждане“ е със специалното участие на Диан Райчев, Гергана Райчева, Василена Караманлиева, Стефан Лозанов и Васил Караманлиев.

„Мюзикхолен театър ПЛОВДИВ“ е регистриран през 1993г. в гр. Пловдив и представлява юридическо лице с идеална цел в обществена полза. Вече тридесет години, основната дейност на театъра е да работи с изразните средства на възможно най-много видове изкуства /театър, балет, пантомима, пеене и музика/. В танцовата школата по съвременен  балет към театъра, се обучават бъдещите участници в спектаклите, като това включва часове по класически, джаз и модерен балет.

Театърът е носител на: „Награда ПЛОВДИВ 2006, 2022“, „Награда на Гилдията на вариететните артисти 2022“, „Награда на СОЛИ 2021-2022“ Николай Серафимов-неговият учредител е с номинация за „Награда ИКАР 2023“!

Николай Серафимов е автор на редица танцово – театрални спектакли и мюзикъли, малка част от които са „БОХЕМСКА РАПСОДИЯ“ – 1993г. „пРЕСТИТУЦИЯ” – 1996г.; „КАБАРЕТО ПОД ТЕПЕТО“ – 1999г.; „ КЪДЕ Е ЛЮБОВТА” – носител на награда „ПЛОВДИВ 2006г.“и много други.

Серафимов има дълга и богата творческа биография. Започва да танцува на 20 години в единственото за онова време модерна танцова трупа „Ритъм“ с ръководител тогавашния солист на балета на Пловдивска опера, Валентин Костов. Много скоро става солист на трупата. Така от 1978 година той вече е познат и очакван изпълнител на пловдивската сцена. През 1983 -85 е ръководител на трупата, когато Валентин Костов напуска България. В последствие работи с Румяна Лазарова /ръководител на балета на Операта и Ели Костова /солистка/.  Организират гостувания в Холандия, Гърция, Чехословакия. Посещава курсове на холандски преподаватели по съвременен танц, балетни класове и уъркшопове.    През 1992г. танцово студио „Ритъм“ се разпада и през 1993г. той регистрира „Мюзикхолен театър Пловдив“, като първият му спектакъл е „ Бохемска рапсодия“ по QUEEN, с което прави заявка за един съвременен танцов театър. Професионалният му и творчески опит през следващите години бележи постоянен възход и новаторство.  Организатор, танцьор, хореограф, сценарист и дизайнер на сценични костюми, артистът прекарва дните си в непрестанно търсене и създаване на сценична магия. Режисьор на спектаклите е неговия колега и приятел Васил Караманлиев.

Авторски публикации 338

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре
error: Копи не е възможно!!!