"СРЕЩУ ТЕЧЕНИЕТО"

„СРЕЩУ ТЕЧЕНИЕТО“ модно ревю с 1.5 км подиум по-дигата на река Дунав ще се бори за рекорд в Книгата на Гинес

Facebook
Instagram
Linked In
Fb messenger
Follow by Email

“СРЕЩУ ТЕЧЕНИЕТО“ се организира от сдружение “Домът на Музите“. В platformata.bg има отворена кампанията за набиране на средства в подкрепа на събитието, което ще кандидатства в Книгата на Гинес с рекорд за най-дълго речно ревю (по-дигата на река Дунав при град Видин, България).
Кога: 09 септември 2023 г. – Крайречна градина гр. Видин
Дължина на ревюто – над 1.5 км с участието на 100 манекенки.

Автор на идеята и проекта: Вяра Бориславова – моден дизайнер, родена в гр. Видин.
КАУЗАТА:
Сдружение “Домът на Музите“ вярва, че истински добрите събития са тези, които са съпроводени от кауза, в която вярваме. Затова част от тоалетите ще бъдат изложени на 10 септември – следващия ден след Гинес-ревюто в зала “Дунав“ в Бонония Естейт и ще участват в благотворителен търг. Шеф Филип Захариев (ONÀ) ще бъде специален гост-готвач с авторско меню за всички гости, вдъхновено от живота на Северозапада. Със събраните средства ще се създаде пространство в гр. Видин, оборудвано с шевни машини и всичко необходимо за начинаещи в първите им стъпки в света на модата. Главен лектор и гостуващ преподавател по мода и бизнес развитие в новооткрития център ще е Вяра Бориславова, основател собственик на бранда MUSE SHOP.

СЪБИТИЕТО:
В. Б. –Защо искам да го направя?
Да провокирам хората да са смели, да следват мечтите си, да не се „носят“ по течението.

В. Б.- Къде искам да го направя?
В моя роден град Видин, на самата дига, с дължина 1.5 км – от Пристанище Видин (Крайречна гара) до средновековната крепост Баба Вида.

В. Б. Какво искам да кажа?
Да се събудим заедно, да се разделим със старото и да търсим нови хоризонти. Ревюто срещу течението на река Дунав се провежда с посланието да не се „носим“ по течението, а да вървим срещу него, да откриваме нови територии за светлината, красотата и любовта.

В. Б.Какво ще представлява?
Празник на сетивата – Визия, Музика, Аромат. Красиво и естетично облекло, светлина и цвят, жива музика и природни звуци, аромат на липа който ще се носи от ветрила раздадени на дамите в публиката, плуващи цветя и светлини по течението като контрапункт на ревюто срещу течението на най-дългата река в Европа – р. Дунав

ПРОГРАМА:
19:30 – 20:00 ч. пред Речна гара: Старт на ревюто с модели от модна агенция „Визаж“, с “Бяло облекло“, излизат от специално нает речен кораб с тържествена церемония. Водосвет по-червен килим, в борда се разбива голяма бутилка шампанско. Музикална изненада от един от талантите на “Гласът на България “– Деница Петрова – DeВЯРА.
20:00 – 20:30 ч. Кръглата градинка: Версай ревю около езерото, статични фотографии около фонтана с “Флорално облекло“. Жива барокова музика, изпълнявана от Оркестър „Симфониета“ Видин.
20:30 – 21:00 ч. Телеграф капия: Рейнбоу ревю – “Цветно облекло“, ревю с инсталации и статични пози, в което се включват още манекенки, избрани с кастинг от региона от различни раси и антропологичен тип.
20:30 – 21:00 ч. Паметник на свободата – “Розово облекло“, ревю по-стълбите, фотосесия в динамиката на стълбите, атрактивни снимки с дрон.
21:00 – 21:30 ч. Средновековна крепост “Баба Вида“ – Елеганс ревю с “Черни облекла“, цигарета, перли – финално шоу с участието на всички модели.
Програмата продължава с Театрална програма с участието на известни актьори и студенти от класа на проф. д-р Александър Илиев, с много жива музика, танци и виртуозна пантомима.
Зоната ще е обособена като фестивал с щандове на спонсори, кътове за снимки, шатри с продажби на ръчно изработени стоки, зона за храна и детска зона.
21:30 – 22:30 ч. Средновековна крепост “Баба Вида“ – VIP коктейл предоставен от Бонония естейт и DJ парти край реката, заря.

За повече информация и дарения : Platformata

Авторски публикации 295

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре
error: Копи не е възможно!!!