говорят ли ни сънищата

Говорят ли ни сънищата и какво се опитват да ни кажат?

Говорят ли ни сънищата и какво се опитват да ни кажат? Буквален превод ли трябва да се направи или по-добре да се чете между редовете? Какво представлява сънят-наистина ли се задоволяваме с тезата за несъзнателното състояние на мозъка който единствено преработва събитията от деня или търсим под вола теле…

Сънищата са мистерия за човечеството от древни времена. Но въпреки логичното си обяснение, изглежда възникват от някакъв източник, различен от обикновения ни съзнателен ум.

Ако направим анкета трима от петима души, ще споделят, че са имали пророчески сънища и ще са крайно убедени в посланието им.

Строго индивидуално ли е посланието на съня за сънуващия?  Доста хора сънуват змии, плъхове, летене, засядане в асансьор и прочие. Ако се допитваме до съновника единствено, накрая наистина можем да приемем, че всички участваме в колективен сън. Има много и различна изчерпателна литература по темата.

Или да обърнем внимание на символите, на скритите послания, на цветовете, на неизказаните думи и най-вече на онази част от секунда от края на съня, която почти никога не си спомняме…

Ако сънуваме жълта стая или градина с жълта трева, жълти цветя и дървета, точно след като сме започнали нов творчески проект? Знаейки, че жълтият цвят е цветът на креативността която се свързва с интелекта, трябва ли да го считаме за добро знамение, трябва ли да се влияем?

Според Ричард Корели от Станфордския университет, всеки сън е уникалният личен опит на сънуващия и един и същ образ или символ, може да има различни значения за различните хора въз основа на техните индивидуални преживявания в контекста на живота, и в контекста на съня. Само сънуващият може в крайна сметка, да знае правилното тълкуване на всяко конкретно изображение или символ, което се случва в съня.

Всичко, което се сънува, може да носи по-дълбоко психологическо и емоционално значение за нас, отколкото това, което се вижда на повърхността.

Понякога сънищата вадят наяве подтиснати чувства, желания или страхове. Фокусират се върху теми, които ние в съзнателното състояние на мозъка упорито избягваме.

Ескалира ли съзнанието в подсъзнанието, или подсъзнанието ескалира в несъзнателното състояние наречено сън, защото има по-голяма свобода да се изразява и дори да визуализира …?

Авторски публикации 97

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре