захар пъпки

Да спрем захарта и да изгладим кожата на лицето

Отдавна сте разделени с тинейджърските години, но все още не и с пъпките? Все повече жени на възраст между 25 и 45 години страдат от хормонален дисбаланс, който освен всичко друго влошава и състоянието  на кожата на лицето. Пъпките в „Т-зона”-та или около брадичката, често са болезнени, оставят петна по кожата и са трудно преодолими.

Проблемът който се появява на кожата на лицето, може да е резултат от неправилно хранене, тоест от прекалена консумация на захар и захарни изделия, включително шоколад от широката търговска мрежа и др. Често тези неправилни хранителни навици водят до акне, което е почти невъзможно да се елиминира, освен ако не се намали приема на захар.

Твърде многото захар също е свързана с преждевременното стареене, тъй като засяга клетките ви. Създават се лоши молекули, които намаляват еластина и колагена, които поддържат кожата ви стегната и млада.

Захарта е „приятел” на пъпките и на бръчките.   

 

Кожата се състои от колаген и еластин, които правят кожата ни еластична и мека. Захарта причинява кръстосано свързване на колагена, което води до втвърдяване и загуба на еластичност на кожата ни. Колкото повече захар поемаме, толкова повече кожата ни започва да страда. Хормонално, скокът в нивата на инсулин и кръвна захар кара тялото ви да отделя повече андрогени, което влияе негативно върху кожата. Ако мъжките полови хормони са със завишени нива в женското тяло, те могат да причинят редица проблеми като акне, репродуктивни проблеми и др.

Особено за жените диета, изобилстваща от захар – която включва всички рафинирани въглехидрати, а не само сладките неща – може да доведе до значителен хормонален дисбаланс. Според специалистите, един от най-забележимите ефекти от прекомерния прием на захар е инсулинова резистентност.

Стоп на „Празните калории”, стоп на храненето от скука.

Захарта е въглехидрат, който в крайна сметка се превръща в мазнини. Тази конкретна мазнина е с ниско съдържание на хранителни вещества, което означава „празни калории”. Те нямат цел в тялото ви, така че просто добавят към масата на тялото ви, вместо да ги използва, за да функционира то.

Въпреки трудностите си, си струва да изградите здравословни хранителни навици, тъй като ежедневната злоупотреба със захар има пагубно въздействие върху тялото и ума.

По този начин ще повишите самочувствието си, ще си спестите пари от постоянните козметични процедури, кремове и маски за избелване и изглаждане на кожата, ще придобиете и по-елегантна визия.

Авторски публикации 195

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре
error: Копи не е възможно!!!