ДУЕНДЕ – ЗЕМЯТА МАЙКА

„ДУЕНДЕ – ЗЕМЯТА МАЙКА“- авторски спектакъл на Ралица Бежан и Мариана Йотова

„ДУЕНДЕ – ЗЕМЯТА МАЙКА“- мистично пътуване – ритрийт с ритъм и пърформанс ще се проведе в пещера Леденика на 30.07. и 31.07.2022 г.

Актьорите Ралица Бежан, Мариана Йотова и Петър Йорданов-Бъни организират лечебен тур за душата сред природа и изкуство. Преживяването ще съчетава пътуване до спиращи дъха природни гледки и енергийно зареждащи места и ще включи атрактивно туристическо влакче – от град Враца до пещера Леденика; обиколка на пещера Леденика; атракционен въжен парк, природна кинопрожекция 5D; дръм съркъл; еко пътека; йога практика на открито; посещение на Природен феномен „Божият мост“; и скален манастир“, творческо ателие на открито; хубава храна и настаняване в хотел. 

“Черешката на тортата” ще бъде спектакълът „ДУЕНДЕ – ЗЕМЯТА МАЙКА“ – новаторски интерактивен проект, който е изграден върху текстове на поетесата Красимира Атанасова и авторската музика на Ралица Ковачева-Бежан, Мариана Йотова и Петър Йорданов–Бъни. 

Спектакълът въплъщава древни и съвременни послания, които провокират сетивата и ни връщат към близостта на природата. Вплита непознати ритми и мелодии, записани с над 25 инструмента, красиви вокални и многогласни изпълнения.

„ДУЕНДЕ – ЗЕМЯТА МАЙКА“ не влиза в определение. От една страна съчетава свръх театрално представление, в което всички сетива са провокирани на максимум в едно общо интерактивно преживяване. Всичко това се допълва и от завладяващата визуална мултимедийна среда с мащабни и въздействащи образи, които потапят зрителите в приказна и същевременно катарзисна атмосфера.

„ДУЕНДЕ – ЗЕМЯТА МАЙКА“ се базира на връзката на човека с природата. Връзка, още по-необходима сега след период на пандемия и във все по-тревожните времена, в които се намираме, и въпреки, че има много несигурност, има нещо, което е сигурно – изкуството лекува. 

ДУЕНДЕ – ЗЕМЯТА МАЙКА

За повече информация: FACEBOOK

Авторски публикации 256

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре