Шаби шик и поп арт е интериорният стил на градските дами

Facebook
Instagram
Linked In
Fb messenger
Follow by Email

Шаби шик и поп арт са най-честият избор на модерната млада самостоятелна дама. Отчетливия дамски почерк който имат цветовете, картините и аксесоарите в двата стила е неоспорим. Много от съвременните жилища не са в един определен стил; те включват елементи от няколко стила. Има стилове които се допълват взаимно и такива които е крайна проява на лош вкус да смесвате. Стиловете със строги отличителни белези са –индустриален; бохо-бохо; рустик; шаби шик и поп арт. Тоест не е желателно да се комбинират идеите на тези визии. Преди да започнете да обзавеждате и декорирате направете проучване кои материали и кои цветове на кой стил отговарят. Избирането на подходяща цветовата гама е от значение за всеки стил. Всеки цвят  има определена символика и въздействие. Вие трябва да решите дали ще заложите на преливащи се нюанси, дали ще поставяте цветови акценти или ще крещите със стени в синьо и лилаво.

шаби-шик и поп-арт

Предварително решете строго симетрично, тоест подредено като аптека пространство ли искате или предпочитате по-разчупен дизайн. Ако изберем модерен или индустриален, говорим за симетрия и баланс. Ако нашия избор е шаби шик и поп арт, можем спокойно да експериментираме без да спазваме правила, без да калкулираме.

Често в желанието си да сме оригинални и креативни, ни убягва идеята за акцент. Решете върху какво ще акцентирате в кухнята, в спалнята, в трапезарията. Не претрупвайте помещението с прекалено много метал, дърво, текстил или кожа. Не използвайте метални кухненски столове заедно с метална маса. Не използвайте кожен диван заедно с кожени кухненски столове и отгоре метални свещници. Акцентирайте с избрания детайл и балансирайте-това правило важи винаги независимо от стила.

Шаби шик и поп арт са най-популярните стилове в интериорния дизайн напоследък. Освен, че такова жилище пренася в друго пространство, създава илюзията за неприкосновеност непринуденост. Основните цветове са бяло, кремаво и всеки пастелен оттенък на основната палитра, но най-вече топлите цветове като розово, жълто, прасковено и светло синьо. Основният материал в този стил е дърво, обикновено в антично бяло.

В поп арт стила имаме съчетание на дръзки цветове, които привличат вниманието и съживяват интериора. Поп-арт се асоциира с експресивност. За да постигнете този ефект, избирате два добре контрастиращи се цвята, например лилаво и жълто или ярко розово със сиво, и трети неутрален, който да ги балансира. При поп-арта са характерни футуристични мебели, със заоблени форми също в ярки цветове. Основните материали от които са мебелите са пластмаса и стъкло. Голямата абстрактна картина в ярки цветове, със стъкло и рамка е задължителна. Основна разлика между двата стила са цветовете. За поп-арт използваме студени, за шаби шик топли.

шаби-шик и поп-арт
шаби-шик и поп-арт
Авторски публикации 295

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре
error: Копи не е възможно!!!