10 неща

10 неща които можем да правим сами

Има причина Холивуд  да прави все повече филми за независими жени. Всички те са свързани, героините се движат със собствено темпо, вдъхновяват ни и не се страхуват да правят нещата сами. Но, не е нужно да чакате превратната точка, която променя живота Ви, за да направите нещо сами.

В проучване на британско списание за психология, учените откриват, че високо интелигентните хора стават по-малко доволни, колкото повече време прекарват с приятели. С други думи, прекарването на малко качествено време със себе си е добро за цялостното Ви благополучие и води до по-голямо удовлетворение от живота. Когато правите нещо сами, можете да мислите и да разсъждавате, да откривате нови неща за себе си и да подобрите самочувствието си.

Предлагаме Ви 10 неща, които всяка жена трябва да направи сама, поне веднъж в живота си:

 

1. Отидете сами на концерт

Любимият Ви изпълнител има концерт в града. Купете си билет, облечете си най-новите готини дрехи и се забавлявайте. Излизането самостоятелно Ви позволява да планирате нощта си така, както искате, без да се съобразявате с никой. Не искате да Ви видят, че сте сами? Отидете по-късно. Концертът ще е започнал и ще хванете само Ви любими песни.

2. Посетете музеи

Разходка из експонатите, които искате да видите отдавна, може да бъде вдъхновяваща. Идеален начин и да разширите познанията си в различна област. Можете да отделите колкото време Ви е нужно, за да оцените произведенията на изкуството, без никой наоколо да Ви пришпорва и без да чуете:” Айде да си тръгваме вечеее…”

3. Конна езда или каяк

Имайки предвид, че в повечето каяци има място само за един човек, както и на седлото, тази активност е идеална да се извършва самостоятелно. И двата спорта ще Ви научат, да се доверявате на себе си, на тялото си и решенията си. Освен това разходките сред природата ще Ви заредят положително.

4. Отидете на спа център

Станете рано. Започнете с фитнес или йога, направете си масаж, той е полезен при тревожност, депресия или главоболие. След това посетете всички други услуги които предлага спа центъра-парна баня, сауна, солна стая, киснете се в джакузито. Накрая, преди да си тръгнете минете и през солариума, ако има такъв. На края на деня ще се чувствате отпусната и щастлива.

5. Станете доброволец

Понякога може да се чувствате така, сякаш се борите с личния си, професионалния или семейния живот, но в действителност има някой, който е в доста по-тежко положение от вас. Отделянето на време за благотворителност е едновременно смиряващо и отварящо очи. Осъзнаването реално къде се намираме в момента от житейския си път, е първата крачка към промяната. Плюс това, факта че правим добро, ни кара да се чувстваме по-добре.

 6. Намерете си хоби

Животът е кратък и сега е моментът да започнете това, за което винаги сте мечтали. Спорт; рисуване; писане; фотография; кулинария или градинарство, няма значение. Плюс това, това Ви гарантира и оползотворяването на свободното Ви време и за в бъдеще.

7. Отидете на театър или кино

Махнете се от стреса на работата, бизнеса или семейството, като избягате в някой кино или театрален салон, където можете да се изгубите в историята.

10 неща

 

8. Направете самостоятелен трип

Качвате се в колата и пускате любимите песни на макс. Има нещо толкова отпускащо и вълнуващо в самото шофиране, с прозорците надолу и “музиката нагоре”. Планирайте самостоятелно пътуване. Няма значение докъде стигате или какво правите там където стигнете. Важното е да предизвикате себе си и да разширявате зоната си на комфорт.

 9. Посетете урок по танци или рисуване

Независимо дали става въпрос за изкуство, музикален инструмент или танцов клас, ще научите нещо ново и ще се сприятелите с нови хора-толкова е просто. В момента рисуването с чаша вино е изключително актуално и отново не Ви е нужна компания.

10. Започнете да учите нов език

Да клише е, но е повече от полезно. Упражнявате мозъчните си мускули, като се учите да говорите  нов език. Така или иначе, всички си падаме по италиански…испански, може и да впечатлите някой с множеството си умения. В интернет има много безплатни приложения, които се различават по интензивност, в зависимост от това колко време можете да отделите.

Авторски публикации 97

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре