Академия „Del Giglio” ни кани в „Люлката на Ренесанса”

Академия „Del Giglio” се намира в сърцето на Флоренция, близо до националния музей на Баргело и кметството. Училището гордо се помещава в сграда от 19 век и студентът е буквално потопен в художественото, историческото и културно сърце на Флоренция, така наречената „Люлка на Ренесанса“. На пешеходно разстояние от най-престижните паметници на романската култура, готиката и изкуството от XV век.

Академията преподава изобразително изкуство, история на изкуствата и италиански език от 1995 година. Чрез курсовете които предлага, предоставя възможността на своите ученици да изживеят италианската култура във всичките ѝ различни аспекти, да откриват и усъвършенстват артистичните си умения и да придобиват нови ценни знания.

В художествените работилници ще усвоите различните техника за работа с маслени и акрилни бои. По-напредналите курсисти изучават живопис и стенопис, като в края на курса, ще разполагат със собствено портфолио. Академията помага на чуждестранните студенти за преминаване на приемните изпити в големите академии за изящни изкуства  в Италия, като Флоренция, Неапол и Рим.

За дамите, които са се нaсочили към областта на модата и дизайна, Академия „Del Giglio” предлага курс „История на италианската мода”, имащ за цел да илюстрира и интерпретира моделите и стиловете, които са определили и очертали костюмите, през всички промени в обществото и европейската култура. Курсът запознава студентите с първите и най-значими италиански модни дизайнери от миналия век до наши дни.

Академията предлага настаняване, затова можете да се впуснете в приключението сами, без спътник. Така или иначе, за да се допълни културната и езикова програма, всяка седмица се организират извънкласни дейности-вечери навън, посещения на основните флоренски музеи и еднодневни екскурзии до световноизвестните тоскански средновековни градове.

Цените за един курс започват от 250 евро на седмица, като не включват и настаняването. За да се запишете в избрания от Вас курс, трябва да попълните формуляр за кандидатстване, да заплатите еднократна такса от 45 евро и да уточните дали имате нужда от настаняване.

 

 

Академия „Del Giglio

 

 

Академия „Del Giglio

 

 

Академия „Del Giglio

Авторски публикации 395

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре
error: Копи не е възможно!!!