Royal Dali

Facebook
Instagram
Linked In
Fb messenger
Follow by Email

„Royal Dali“ е изложба от 270 творби на Салвадор Дали в Villa RealeМонца, Италия.

Сюрреализмът оживява в най-различни теми, религия, италианска и международна литература, стихотворения, любов и философия.

Пътуването в лабиринта на несъзнаваното, което започва с масите на Библийската сакра, съчетавайки свещеното с далинския символизъм, завръщане към вярата с мистичен и дълбок привкус.

Трагедията на Уилям Шекспир оживява в 10-те спектакъла, които пренасят посетителя във вихъра на размирната любов на Ромео и неговата любима Жулиета.

Красотата на стаята в Белведере е допълнително обогатена от произведенията, взети от алхимията на философите, анализ на мистериозната алхимична техника, затворена в разкошни пергаменти, украсена със скъпоценни камъни, специално избрани от художника по време на фазата на реализация.

Стаите Faggio и Platano, препоръчани за възрастна публика, ни показват еротичната страна на стила на каталунския художник, където спомените за Джакомо Казанова и стиховете на „Amori Gialli“ на Тристан Корбиер ни приближават до нюансите на плътската любов, т.е. физическа и любезна от една страна и, непременно платонична, от друга.

Божествената комедия, италиански културен стълб, е разработена в психоаналитичен ключ, където демони, грешници, каещи се и чисти души населяват сцената, придружавайки Данте, Върджил, Беатрис и самия посетител в пътешествие през трите царства, пълно с надежда, усилия и радост ,

Интроспектива, посветена на големия художник сюрреалист, който разкрива себе си, в най-личните си и скрити аспекти, чрез тази прекрасна поредица от произведения.

Изложбата „Royal Dali“ ще гостува в Италия до 2021г.

Royal Dali
Royal Dali
Royal Dali
Royal Dali
Royal Dali
Royal Dali
Royal Dali
Royal Dali
Royal Dali
Royal Dali
Royal Dali
Авторски публикации 295

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре
error: Копи не е възможно!!!