изложба Портали Петра Добревска

„Портали“- изложба живопис на Петра Добревска в галерия Heritage

Изложбата „Портали“ ще бъде открита на 16-ти април от 18ч., в галерия Heritage– на връх рожденния ден на художничката.

Петра Добревска е колоритен и провокативен художник. Има над 30 реализирани самостоятелни изложби и арт инсталации у нас ,и в чужбина. Съвременното изкуство я вълнува във всичките му проявления, но в живописта намира и преоткрива себе си през целия си творчески път. Стилът й е абстрактен експресионизъм, завладяващ и събуждащ сетивата.

Характерна е с големи абстрактни платна,наситени със различни структури и цветове, пейзажи, портрети и всичко, което носи идея и доза провокация. Излиза смело от рамките – със собствен почерк и стил.

Арт турът ѝ тази година започна през март с изложба „Свързаност“ – в Народното Събрание,с благотворителна кауза.

На 26 март, Петра стартира и първата част от арт проекта „Високи Вибрации“ в Арт Хотел 158, и ето я и третата подред изложба за тази година в галерия Heritage – „Портали“! Следва Париж – с номинация на картината ѝ „Обикновенният ред на нещата“ в Thuillier gallery, а през май – изложба в Двореца в Балчик.

„Портали“ е експериментално визуално пътуване – всяка картина е врата към нов свят и пробуденост..

Портите на възприятието винаги ще бъдат отворени за търсещите и осъзнати личности! Тази концепция е разработена в около 45 платна – в различни конфигурации – триптих,диптих и поредици.

Те са обединени от идеята за безграничност и дълбочина, преминаването на границите на вътрешно и външно.

 изложба Портали Петра Добревска

„Врата към теб“‘,“Любовен елексир“, „Емпатия“,“Спиралите на времето“, са част от картините, както и множество триптихи- „Ода на Радостта“,“В Лоното на деня“,“Убежище на времето“ и „Одеждите на Надеждата“-всички те вълнуват с посланията си и намерената същност.

Картините разкриват един уникален свят – интуитивен и докосващ невидимите нишки на виделината, пресътворени в многоцветни пространствени визии.

 изложба Портали Петра Добревска
 изложба Портали Петра Добревска
Авторски публикации 363

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре
error: Копи не е възможно!!!