Къс земя инсталация

Инсталацията „КЪС ЗЕМЯ“ под купола на Ларгото

Facebook
Instagram
Linked In
Fb messenger
Follow by Email

„КЪС ЗЕМЯ“ ще бъде представена от 7 до 11 октомври в Софийското ларго,  инсталация на младия фотограф Йохана Траянова

КЪС ЗЕМЯ е мултидисциплинарен проект, създаващ аудиовизуална среда в публичното пространство. Инсталацията напомня на мозайка, съставена от фотографии и звуци, пресъздаващи моменти и движения в природата. Чрез експериментални полароидни триптихи и звукови картини, разположени в полу-сфера, Йохана нежно приканва зрителите да се спрат, да се замислят, да се опитат да разберат природата, нейната сила, но и крехкост.

Инсталацията е показвана на няколко места в София и Пловдив. Авторката споделя, че много хора се спират и прекарват „един интимен момент с природата“ в  градското пространство – „това ме кара да съм повече от щастлива, че КЪС ЗЕМЯ успява да докосне тяхната душевност“.

Йохана Траянова е драматург по образование, но в последствие открива форми на изразяване чрез фотографията. Основни теми в работата ѝ са връзката между хората и природата, стремежът за завръщане към естественото, както и измененията на природата с времето.

Инсталацията може да бъде видяна от 11:00 до 19:00, между 7 и 11 октомври под купола на Ларгото.  За повече информация за изложбата, може да следите събитието във Фейсбук.

Куратор на изложбата е Стела Каменова, продуцент е Виржиния Венкова, а звуковата среда е в колаборация с Деян Цвятков. Проектът е подкрепен от Национален Фонд Култура, програма „Творческа намеса в публичната среда“.

Йохана Траянова завърша специалност Драматургия в Национална Академия за Театрално и Филмово Изкуство „Кръстьо Сарафов“ през 2014г. След бакалавърското си образование, посещава поредица от курсове на тема Съвременно фотографско изкуство и Графичен дизайн. От 2016 г. Йохана активно се занимава с визуални изкуства, участва в няколко групови изложби. През 2018г. се провежда нейната първа самостоятелна фотографска изложба „Сънувам“, с която откри врати арт пространството Място 167, в гр. София.

Официална страница: https://johanatrayanova.com/ ,@johana.trayanovа

Къс Земя
къс земя
Авторски публикации 295

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре
error: Копи не е възможно!!!