"ОТ АТЕЛИЕТО"

„ОТ АТЕЛИЕТО“- Градска художествена галерия – Пловдив открива изложбения си афиш 2023

Facebook
Instagram
Linked In
Fb messenger
Follow by Email

„ОТ АТЕЛИЕТО“ – самостоятелна излобжа на Кольо Мишев се отквива на 24.01.2023, от 18:00 ч., в залите за временни експозиции, ул. „Княз Александър I“ №15, Пловдив.

Градска художествена галерия – Пловдив открива изложбения си афиш за 2023-а година със самостоятелната изложба на художника Кольо Мишев – пловдивчанин от Струмица. Въпреки известността на автора и многобройните му участия в колективни изложби, включително в зали на галерията, оказва се, че той за първи път ще се представи самостоятелно в нея.
След известна пауза, удължена от Ковид епидемията, Кольо Мишев най-сетне ще се срещне с почитателите на изкуството, представяйки близо 40 свои творби, създавани в уединението на ателието му през последните „болни години“ (по неговия израз).

Своеобразното оттегляне в себе си може да се почувства в произведенията на художника – в неговите фигурални композиции и условни пейзажи, изпълнени в смесена техника с отчетлива фактура.

Откриването на изложбата „ОТ АТЕЛИЕТО“ ще се състои на 24 януари от 18:00 часа в Залите за временни експозиции на ул. „Кряз Александър I“№15. Тя ще може да се види до 24 февруари. Кольо Мишев е роден през 1960 г., в Струмица, СР Македония (сега Република Северна Македония)
През 1986 г. завършва със специалонст „Живопис“ в Художествената академия в Скопие, РС Македония (сега Република Северна Македония). Автор е на повече от 30 самостоятелни изложби в България, Македония, Франция, Италия и др.

Негови творби са притежание на Музея за съвременно изкуство в Скопие, Република Северна Македония, Национална галерия – Скопие, Градска художествена галерия – Пловдив и много частни колекции в България, Република Северна Македония и по света.
Области на професионален интерес: живопис, пластика, мозайка.



Авторски публикации 319

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре
error: Копи не е възможно!!!