cafe arte

По традиция дни преди Коледа балетът на Софийската опера ще представи „Лешникотрошачката“

Facebook
Instagram
Linked In
Fb messenger
Follow by Email

Започва месецът на малките и големи вълшебства в Софийската опера!

В последния месец от годината, изпълнен с радост и надежда, Софийската опера предлага изключително разнообразна и интересна програма.

На 2 декември, със спектакъл на операта-сатира „Чичовци“ от Лазар Николов Софийската опера ще закрие 52-то издание на Фестивала на оперното и балетно изкуство /ФОБИ/ в Стара Загора.

На 10 декември доайенът сред певците в Софийската опера – басът Димитър Станчев ще отбележи своя 50-годишен творчески юбилей със специален галаконцерт в Голямата зрителна зала. В честването ще участват солисти и оркестър на Софийската опера под диригентството на италианския маестро Паоло Андреоли.

Операта „Бохеми“ от Джакомо Пучини се завръща на сцената на Софийската опера след повече от 20-годишно отсъствие. На 15, 16, 17 и 18 декември вълнуващата история на Мими и Рудолф ще оживее чрез интерпретацията на артисти от майсторските класове на Райна Кабаиванска в Нов български университет и стипендианти на нейния дарителски фонд.

Диригент отново ще е Паоло Андреоли, Вера Петрова възстановява постановката на Бойко Богданов от 2001 г. Участват също солисти, оркестър и хор на Софийската опера.

По традиция дни преди Коледа балетът на Софийската опера ще представи „Лешникотрошачката“ от П.И.Чайковски на 21, 22 и 23 декември. В главните роли танцуват Катерина Петрова и Цецо Иванов, Марта Петкова и Никола Хаджитанев.

Ден след Коледа, на 26 декември, Софийската опера ще гостува отново във Велинград на сцена „ВелиЛенд“ с мюзикъла „MAMMA MIA!“.

Последните дни от 2022 година ще преминат под знака на Традиционните Новогодишни гала концерти. Очакваме Ви на 29, 30 и 31 декември!

Желаем Ви весели празници и Ви каним да споделим незабравими мигове и коледни чудеса със спектаклите на Софийската опера!

Авторски публикации 295

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре
error: Копи не е възможно!!!