Хаула Баймик

България през очите на една мароканка-Хаула Баймик

Хаука Баймик е 23 годишна дама, родена в Мароко. Студентка е в „СИФАМ“, Специализиран институт на Франкофонията по администрация и мениджмънт. Основната мисия на СИФАМ е да обучава, на френски език, висококвалифицирани специалисти в областта на администрацията и управлението на бизнеса, за да допринесe за развитието на страните от региона на Централна и Източна Европа. Благодарение на програмата на университета, която обединява студенти от над 60 различни държави, Хаула живее от година и половина в България.

Жонглира между София и Пловдив и споделя, че това е най-невероятното приключение досега в живота ѝ.

Предвид факта, че голяма част от българските младежи избират да търсят своето щастие и професионален успех извън граница, да срещнеш обратния вариант е вълнуващо.  

Хаула говори перфектно френски и английски език, но въпреки другите опции, които ѝ предлага университетската програмата-Беглия и Франция, тя избира България.

Първоначалната ѝ идея е била, просто да се впусне в приключение, да опознае нова култура, тъй като, не е имала и бегла представа какво я очаква на Балканите.

Разбира се, първото очарование от страната, идва вследствие на баницата, айряна и шопската салата.

Второто от „навсякъде милите, добри и усмихнати хора, които ти помагат!“

“Обичам народните танци, a и културата тук е страхотна. Да не забравяме за невероятната природа, гледките тук са уникални, сърцераздирателни!“

Споделя, че другото нещо, което ѝ е направило силно впечатление са парковете, пълни с хора четящи книга. Нещо, което и тя обича да прави в свободното си време, затова се радва на съмишлениците.

Мечтае да започне работа в авиационния сектор. Има афинитет към авиацията и смята, че, ако човек следва сърцето си, се намира на правилния път.

Харесва София, но намира Пловдив за по-топъл и приятелски град. Обиква България и прави планове да устрои живота си тук, поне на този етап. Бързо е намерила добри приятели, на които може да разчита, а богятия социален живот и култура в страната я привличат още повече.

За съжаление, процедурата в България по назначаване на работа на лица от „Трети страни“ е изключително сложна и бавна. Бъдещият работодател, трябва да докаже пред бюрата по труда, че няма нито един подходящ или квалифициран български или европейски гражданин, за отворената длъжност, във фирмата му. Въпреки тази трудност, се надява нещата около нея да се развият положително. 

Като млад човек, който тепърва започва с приключенията в живота си и търси своето място в света, предпочита Европа, но сърцето ѝ, както каза тя, винаги ще принадлежи на Мароко!

Авторски публикации 395

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре
error: Копи не е възможно!!!