За интериора в бял цвят с арх. Александра Заарура

Когато мислим за интериор, задължително формулираме на първо място две неща- функционалност и комфорт. През последното десетилетие съвременните интериорни дизайнери упорито налагат изчистената, семпла визия в жилищните пространства. Семплия интериор също е проява на вкус и стил. Най-често се акцентира върху един определен детайл или мебел в стаята.

Изключително модерният недовършен дизайн на стените, стара мазилка или прозиращи през боята тухли, се съчетава най-успешно с белия цвят. Популярният винтидж стил, също е подчинен на белия цвят. Със своята неутралност, цветът, позволява на жилището да изрази своя характер и съответно да предаде търсеното усещане на обитаващия го. Асоциираме бял цвят с чистота; надежда; оптимизъм; идеализъм.

„Белият цвят е един от най-подходящите инструменти за проектирането на интериор в минималистичен стил. Освен усещане за простор, чистота и визуален комфорт, бялото предоставя възможността на преден план да бъде изявено пространството, а не материята от която то е обособено. В малките помещения, които често обитаваме днес, пространството е най-ценното. Психологически, белите интериори действат успокояващо върху забързаната мисъл на съвременния човек, принуден да обработва огромни количества информация на ден. Всеки цвят, текстура, предмет стимулира по различен начин и предизвиква различни настроения. Затова, понякога по-малко е по-добре. Въпреки това, с въвеждането на различни текстури и нюанси на бялото, също може да се постигне богатство и топлина в интериорното оформление. Избеленият дъб, светлите дамаски и изделията и настилките от видим бетон са актуални решения за интериорите в бяло. Най-подходяща е преобладаващата употреба на белия цвят в тесни и тъмни интериори, при северно изложение или голяма дълбочина на помещенията. Белите тонове визуално разширяват пространствата и отразяват повече от навлизащата светлина, а също са най-добрият фон за цветни декоративни елементи и подсветки в различни цветове. Бялото се комбинира еднакво добре с всякакви акценти, независими колко ярки и в коя гама са те. Предимство на белия интериор е, че може периодично да се подменят само цветните аксесоари и така лесно да се обновява и променя визията на интериора.“ Арх. Александра Заарура

интериор в бял цвят
интериор бял цвят
Авторски публикации 363

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре
error: Копи не е възможно!!!